7116-1466-02 женски конектор од типот RK

Краток опис:

91 конектор RK тип терминал женски Основна категорија Конектор Водоотпорен/отпорен на прашина Да Машки/женски материјал – електрично калај позлата на зглобовите Ширина на влошката 1.0 (040) Терминал од категоријата производ Производител YAZAKI Series 91 конектор


Детали за производот

Ознаки на производи

91 конектор RK тип терминал женски

Конектор за основна категорија
Водоотпорен/отпорен на прашина Да
Машко женско
Материјал – Позлатено калај на зглобовите
Вметнете ширина 1,0 (040)
Терминал за категорија на производи
Производител YAZAKI
Серија 91 конектор


  • Претходно:
  • Следно:

  •  

    Автомобилски конектор е уред кој се користи за поврзување и пренос на телефонски броеви, контролни сигнали и информации за податоци.Обично се состои од комбинација од два или повеќе терминали, од кои некои се поврзани едни со други со приклучоци и приклучоци.Функцијата на автомобилскиот конектор е да го направи преносот на сигнали или контролните сигнали помеѓу различни компоненти постабилен и посигурен, а исто така да спречи појава на електрични дефекти како што се скршени жици или кратки патеки.Дизајнот и изборот на автомобилски конектори мора да одговараат на спецификациите и стандардите на производителот на возилото за да се обезбеди нивната сигурност и безбедност.Често се гледа во пакетите од класата на автомобилски конектори, како што се конектори за жица, конектори за жици, конектори за PCB, конектори за сензори, итн. итн., и се една од клучните компоненти од суштинско значење за модерните автомобили.
    WhatsApp онлајн разговор!